Välkomna Vi som har kenneln heter Roland och Pella. Familjen bor i Lövestad By på Österlen i Skåne, där vi har nära till naturen.

Djur har alltid legat oss varmt om hjärtat, därför var det ett naturligt val att bo på gård. Det är en härlig känsla att kunna föda upp hundar i en sådan miljö. Vi är själva bruksmänniskor, därför strävar vi efter det bästa.Kennelns mål är att kunna ta fram sunda, friska och stabila brukshundar.
Vi ställer höga krav på vår avel.

Våra hundar lever i familjen. Valparna bor inne hos oss under deras uppväxt och levereras vid 8 veckors ålder. Vid leverans är de vaccinerade, avmaskade, Id-märkta, registrerade och veterinärbesiktigade. De säljes enligt SKK:s regler. Valparna  är försäkrade och vi har en dolda fel-försäkring. Vid leverans medföljer skötselråd och startpaket med lämpligt foder.Schnauzrar är livliga, energiska, impulsiva (men stabila), robusta, stolta och dominanta. Schnauzrar är tillgivna och barnälskande hundar vilket gör dom till idealiska sällskapshundar. Riesenschnauzrar är utmärkta vakthundar; mycket pålitliga, alltid uppmärksamma och misstänksamma mot främlingar. Det är en ras som fodrar auktoritet och mycket uppmärksamhet.

En schnauzer bör inte stängas in inomhus. Det är en aktiv hund som behöver utrymme och avsevärd motion för att hållas i fysisk kondition och mental hälsa. Daglig borstning, och trimning av pälsen var tredje månad fodras. Schnauzern
gör sig väl som vakthund, skyddshund, militärhund, sällskapshund och är en bra brukshund.