söndag 6 juni 2010

Trött efter en jobbig vecka.

Måndagen var som vanligt, träning på Sturup. Många ekipage, efteråt lite tjafs. Tror det är många som vill ha svar på det som hänt med en ny styrelse. Svar kommer den 23/6 2010 på vårt medlemsmöte. Efter medlemsmötet kommer det att hållas ett distriktsmöte angående SSM i Skåne.
Möte startar c:a 20:00 och fika finns att köpa.

Tisdagen var det trädgårdsdags i Knickarp.
Det startade med att två åkgräsklippare gick sönder.
Vi klippte resten av gräset med handjagare.Onsdagen med min underbara privat grupp.
De hade fina spår och har kommit en bra bit i sin lydnad.

Torsdagen var det skydd och inga större sensationer. Körde faktiskt Bessie i både lydnad och skydd. Alla andra tycker hon är jätteduktig, men tydligen har jag för höga krav på en hund. Klart hon är duktig, ronderar 6 skul, nästan färdig i 3; ans program i lydnaden, sitt, ligg och stå är bra. Skall börja med apporteringen men vill titta lite mer på henne, för att
se vilket sätt jag skall göra det på.

Fredag och lördag i Varberg,
Torsdag morgon skulle vi börja med träning, men jag ville bara titta på spårmarken. Kom ut till markerna ....... Katastrof !!!!!!!!!!!!!!!!!! Nygödslad mark. Det skulle inte ha varit problem för min hund, men för mig är inte det en lämplig spårmark att spåra IPO på! Efter ett par timmar kom beskedet att man funnit ny mark, en titt på det och en lättnadens suck.
Lördag och prov, spåren var svåra. Skiftande mark och vinden ändrade sig. Endast vältränade hundar fick bra betyg. Mattias med Imzedrifts Noggy visade alla hur ett IPO spår skall se ut (99 poäng ), man hade hoppats att det fanns fler som kunde se hur ett IPO spår skall se ut. Mattias visade även upp ett mycket snyggt och proffsigt program (94 i lydnad 98 i skydd)


Grattis till mina egna
TOMAS med Deniro IPO1
ANNA med Zamson IPO1
MALIN med Zäpo IPO1
ELISAETH med Xosi IPO1
PEKKA med Åska IPO2
samt
TOMAS med Boss IPO3
glöm ej att uppskatta er figurant ( TOMAS DU ÄR GULD VÄRD FÖR GRUPPEN )

Söndag till Halmstad.
Tre hundar tävlade, tyvärr var det bara en en som klarade skyddet. Magnus med Mex jobbade och visade upp ett mycket fint program.
Tyvärr får man lite rädsla när hundförare med 70 poäng sitter diskuterar domares bedömning och själv skall kanske åka på ett ras VM. När och vem skall tala om för dessa att man måste förstå vad det är man har i kopplet. Visst finns det raser där man har svårt att få ihop ett IPO-lag, men jag tycker man bör göra minst 3 x 90 om man över huvudtaget skall få representera SWEDEN. Vi gynnar inte vår ras med att komma till VM och göra strax över 220 poäng .

Väl Mött
ROLAND

2 kommentarer:

  1. Oj.......den gräsklipparen var inte ny :)
    Håkan

    SvaraRadera
  2. (Alla andra tycker hon är jätteduktig, men tydligen har jag för höga krav på en hund).....hmmmmm...det kopierade jag ur din blogg men det var precis som om det var Alexandras ord. Får man komma o titta ngn gång när ni tränar?

    SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "kommentera som anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg. Skriv gärna ditt namn så vi vet att du har lämnat en kommentar.