söndag 25 april 2010

E DÈ VÄRT ALLT BESVÄR.......


Nästan en vecka har gått sedan sist jag gjorde ett inlägg.
Det har varit en hektisk vecka för mig, så att jag inte ens hunnit med mina egna hundar.
Men idag fick jag chansen att träna mina egna, tyvärr så blev jag besviken för att jag inte fick den hjälp jag ger andra, tycker jag. Som en grupp kan det ju inte vara svårt att ställa upp på att gå ut på plan och vara domare och säga till om hunden är snabb eller jag gör fel.

Men att sitta på bänken och kommentera är ett sätt.........

........tyvärr inget för mig.

Var med på plan och engagera er tycker jag. Jag köper ej att jag inte kan bli tillrättavisad för det kan jag om det finns något belägg för det!!! Jag lyssnar visst på den som har något vettigt att komma med. Jag har faktiskt tränat mycket på den hoppteknik som föreslogs men Frodo har inte köpt det, så jag har visst lyssnat!!!!!!!!!!!!!! Det som gör att jag kan bli irriterad är att folk kör sina egna rejs och sen bara vill höra hur bra sin egen hund är.
En grupp innebär att hjälpa varandra och visa lojalitet och moral mot varandra, jag vet inte hur många ggr jag sagt det. Ett gott råd, läs Pierres bok 'att träna och tävla med skyddshundar'och hoppa inte över dom första kapitlen.
Jag har inte hållit på med individuella sporter, så jag kanske är fel på det??
Vill man vara ego får man kanske titta sig efter en annan grupp som accepterar det, för hos mig går det ej hem.
Jag har fått chansen att träna med proffsen och vet hur dom tränar. Och idag fick jag p.g.a. av allt det tjafs som var idag, inte kört min egen unghund i lydnad eller kontaktövningar eftersom min ilska påverkar den lilla tjejen, så jag ber er att acceptera lite hyfs ibland!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tänk inte bara på er själva. Jag jobbar med era hundar, så det minsta ni kan göra är att hjälpa mig, annars kan jag träna själv..........
Jag tränar för prov med Frodo så jag vill ha ärlighet när det gäller honom och vill inte ha någonn Muppetshow.


FROM nu visa alla våra träning kamrater hänsyn och respekt.
Positivt var att jag fått en tandläkar tid på torsdag hos Elisabeth, Du är bara bäst när det gäller att ordna snabba tider till mig och mina hundar.


PUSS O KRAM PÅ ER
MVH ROLAND MED HUNDAR

1 kommentar:

  1. Hej Roland,
    Tyvärr så är detta beteende alltför vanligt bland våra tränings ekipage. Varför kan vi inte hjälpas åt och glädjas åt andras framgångar. Nä skit i andra och bara tänk på dig själv och din hund. Så länge träningen fokuseras på dig och din hund så finns all tid i världen, men när det gäller att hjälpa andra så har man inte tid längre. Detta har jag upplevt i så många år nu, men känner att nu får det vara nog! Tyvärr blir det nog så att jag slutar med IPO - träning på grund av detta och börjar med något som man kan göra själv i stället och inte behöva förlita sig på andra.
    Jag beundrar dig för ditt engagemang. Keep on going.
    från en som tappat sugen.

    SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "kommentera som anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg. Skriv gärna ditt namn så vi vet att du har lämnat en kommentar.