onsdag 12 maj 2010

Veckans träning

Måndags var det träning på Sturup och som vanligt mycket trevligt. Lasse och jag var ute och tittade på spårmarken först. Sen var det skyddsträning. Denna dagen var vi lite hundar pga att många behöver landa och en del andra orsaker. Benji var med och det var en ny plats och många nya dofter, han klarade av det bra men jag tror att han tyckte det var jobbigt innerst inne.


Tisdag träning i Knickarp och det är ju lydnad, och många tycker vi är många i gruppen men vi var knappt tio stycken. Jag tycker en grupp skall vara större om man skall lägga ner så mycket tid som jag gör. De ekipage som var där skötte sig bra, en del märker jag börjar ställa större krav än vad som behövs . Klart är att man skall ha stora mål men man kan inte avancera för snabbt tycker jag och man bör hålla sig till en linje.


Idag var det min lilla privata grupp och vad skall jag säga , de utvecklas så man häpnar. Ni är jätte duktiga och hoppas på många fler tillfällen med Er. Jonas med Blixa dök oxå upp, de har verkligen utvecklats sen jag såg dem sist. Bra lydnad och ett fint spår med ett jätte fint skydds arbete. Lycka till på provet i helgen.


I går torsdag hade vi träningstävling och vi samlades på en plats för kontroll av hundarna kl 09:00. Det blev tio ekipage och vi började med spår, sen lydnad och avslutade med skyddsarbete.
Alla hundar samt förare fick lite känning av tävling och det var meningen med det. Spåren gick bra, och lydnaden var där lite små problem här och var likaså med skyddsarbetet. Framför allt med de som skall ha två figuranter, hundarna är ej tränade för det ännu, de är ju faktiskt under utbildning. Jag kom hem och var riktigt trött efter denna dag, men var glad över det ekipagen hade åstadkommit denna dag.Fredag arbete igen, och när arbetet var slut var det träff med de som behövde lite extra träning.

Hemma efter träningen god mat och lite dryck. Tack till Pella och Jordan för de orkar med allt detta. Imorgon skall allt spårarbete förberedas så det blir en tidig kväll.


Tyvärr är min privata fotograf på en lydnads kurs,
det behöver hon. Haha ha! Puss o Kram på er.

Mer kommer imorgon
Godnatt

Roland

4 kommentarer:

 1. Jag visste det!!! Du saaaaaaaknar mig;)
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Rolle du är grym som lägger ner så mkt tid... verkligen! Och att du har tålamod med en :) Vi ses på söndag! kram Lopporna

  SvaraRadera
 3. Ja, vad ska jag skriva? Har blivit beordrad att läsa din blogg vilket jag inte har ngt emot. Så det kommer jag nog att fortsätta med....under förutsättning att den är intressant...hehe

  SvaraRadera
 4. Svar till Mamma
  Okej då får jag väl skärpa mig,jag trodde det räckte med att JAG var intressant ;)Att bloggen skulle vara intressant har jag ej tänkt på. Större krav en lopporna....HaHa

  SvaraRadera

Tack för att Du tar dig tid och lämnar en kommentar. Det glädjer! Du som inte har någon blogg och vill göra ett inlägg välj "kommentera som anonymt" i rullistan så lämnas det ett inlägg. Skriv gärna ditt namn så vi vet att du har lämnat en kommentar.